Korisnik sa tim emailom ne postoji
Uskoro ćete dobiti novu lozinku na Vaš mejl

Unesite vaš email i nova šifra će Vam biti poslata na njega.

17.07.2012
BMW Olimpijski paviljon

Jul je, što znači da ima manje od mesec dana do otvaranja Letnjih Olimpijskih igara 2012 u Londonu. Za prosečnog građanina sveta, to znači jednostavno samo malo čišćenje rasporeda i pravljenje dodatnog vremena za navijanje za njegovu/njenu zemlju. Za BMW i arhitektonski biro Serie Architects,  to znači nadgledanje završnih radova u velikom paviljonu koji uključuje integrisani vodopad.

Kompanija BMW je sponzor Olimpijskih igara u Londonu i ona je bila poprilično zauzeta pripremama za igre. Prošlog meseca, luksuzni proizvođač automobila predstvaio je prvu "i" radnju na Park lejnu u gradu domaćinu.

Do sada najvidljiviji potez BMW-a za Olimpijske igre je, međutim, kompanijin Olimpijski paviljon, koji se izdiže iznad reke Waterwork između Olimpijskog stadiona i Plivačkog centra. Više od lokacije, postavka pored reke je fundamentalna za dizajn paviljona. 

Iz arhitektonskog biroa Serie objašnjavaju da je paviljon inspirisan viktorijanskim letnjim pozornicama, koje su koristile proste forme i minimalni dizajn kako bi smanjili razdvajanje prirode i čoveka. Vodopani zidovi su najhrabriji elementi koji se koriste za stapanje paviljona sa njegovim prirodnim okruženjem, dok je ostatak dizajna veoma jednostavan, koristeći matematičke zasnovane krivine i uglove širom objekta.  


Arhitektonski biro Serie Architects kaže da će individualni paviljoni koji čine veću BMW strukturu imati svoju post-olimpijsku ulogu. Oni će biti razmešteni po britanskoj unutrašnjosti i služiće kao podsetnik na Olimpijske igre i uopšte održivosti.
 

 

Izvor: Serie Architects  gradjevinarstvo
 

07.08.2014 (INTERVJU) GreenDesign.rs je temelj moje karijere
24.07.2014 Spektakularna Lotus zgrada u Kini
09.07.2014 (INTERVJU) Uz GreenDesign.rs sam napredovao i zaradio!
09.07.2014 Hajdar Alijev Centar dobio priznanje Projekat godine
03.07.2014 THINKtent u Beogradu
27.06.2014 Internacionalni uspeh dizajnera Pavela Surovia
Komentari

Još uvek nema komentara!
Prikaži sve komentare
Najbolji hosting Srbija